Powered By Saaraan

MMA

Mixed Marial Arts (MMA), tegenwoordig beter bekent als het kooigevecht en ‘ultimate fighting’, is een vechtsport die ruimte laat voor een grote variatie aan vechttechnieken en vaardigheden van verschillende vechtsporten, die toegepast mogen worden in competities. De regels die worden gehanteerd staan striking en grappling technieken toe en beide technieken mogen zowel staand als op de grond worden toegepast. Dit zorgt ervoor dat fighters met achtergronden in verschillende vechtsporten toch met elkaar kunnen competeren.

Het huidige MMA vindt zijn aard in wedstrijden die rond 1900 plaatsvonden in Europa, Japan en langs de kant van de Stille Oceaan. Bij deze wedstrijden werden vechttechnieken van verschillende vechtsporten toegestaan. De vechtsport van Vale Tudo, die tot stand is gekomen in Brazilië rond 1920, werd in 1993 naar de Verenigde Staten gehaald door de familie Gracie. Dit was het begin van de bekende UFC, Ultimate Fighting Championship. Na verloop van tijd werden de gevaarlijke ‘Vale Tudo-stijl’ gevechten van de opstartende UFC aangepast en veiliger gemaakt door het invoeren van extra regels. Dit leidde tot de populaire vorm van het huidige MMA. Van oorsprong was MMA bedoeld als competitie met het doel om de meest effectieve vechtsport te vinden voor serieuze situaties, waarin men ongewapend is. Vandaar dat er in het begin een relatief gebrek aan regels was. Gaandeweg werden er door promotors van de sport meer regels aangenomen, om zo de veiligheid van de fighters te waarborgen en te zorgen voor algemene acceptatie van de sport.
De naam Mixed Martial Arts werd in 1995 bedacht door Rick Blume, voorzitter en CEO van Battlecade. Tegenwoordig doet de populariteit van MMA niet meer onder aan die van boksen en professioneel worstelen. 

Cursus

"Ga niet daar waar het pad je leidt, ga daar waar geen pad is en maak je eigen weg." De Mixed Martial Arts (MMA) cursus is heel rijk en divers. Het bestaat uit een complete lichamelijke work-out en het leren beheersen van effectieve technieken; het versterkt je lichaam en leert je om te gaan met geweld. De deelnemers zullen een glimp opvangen van wat MMA is. Wat MMA bijzonder maakt is dat het een van de weinige vechtsystemen is die alle verschillende aspecten van een gevecht bevat. Waar andere stijlen zich beperken tot één aspect zoals het staande gevecht in taekwondo of het "dichtbijgevecht" bij het worstelen, houdt MMA een open blik en behandelt het alle delen: het staande gevecht, het "dichtbijgevecht" en het grondgevecht. Dit wordt per 5-weekse cursusperiode aangeboden.